Kako napraviti blog – sve tajne blogerskog zanata u 24 lekcije

kako napraviti blog radionica

Uprkos svoj veštini pisanja koju posedujem, nisam sigurna da do kraja mogu da vam prenesem svoje uzbuđenje, radost, sreću i ponos zbog radionice koju ovim tekstom najavljujem.

Vi koji pratite blog Sofia Movens, a i moj lik i delo, već godinama, znate da su se dosadašnje radionice usmeravale u pravcu ličnog razvoja, svrhe, smisla i traženja sopstvenog mesta u ovom svetu. Nisam mnogo pobegla od tog koncepta ni u ovom ciklusu radionica.

Ono što jeste potpuno drugačije je to što ovaj put želim sa vama da podelim SVE što ono što sam u prethodnih 7 godina naučila o blogovanju, uređujući svoj, ali i pišući za klijente. Da budem potpuno iskrena, nisam sama došla na ideju da ovaj ciklus osmislim, već mi je nekoliko vas sugerisalo da bih mogla da se pozabavim ovom temom.

Untitled design.png

2 VIKENDA / 4 DANA / 12 SATI INTENZIVNOG UČENJA

Program ovih radionica pažljivo je osmišljavan više meseci i fokusiran je na nekoliko važnih aspekata koji garantuju uspešnost blogerske karijere, čak i potpunim početnicima. Naime, i uređivanje bloga je neka vrsta biznisa, a svaki uspešan biznis ima vrlo precizan i pažljivo izrađen biznis plan. Moja namera je bila da prepoznam sve činioce koji utiču na izradu dobrog blogerskog biznis plana, i da ih pretočim u konkretne i korisne lekcije. Svela sam ih na 24, ne zato što nisam imala volje da ih pobrojim sve, već zato što neke lekcije prosto moramo (na)učiti sami.

Ove dvadeset i četiri lekcije se mogu podeliti u četiri celine. Prva se tiče nas, naših interesovanja i vrednosti, druga se tiče onoga čemu želimo da doprinesemo u svetu i pitanja kako da to učinimo. Treća celina se bavi tehničkim detaljima uređivanja bloga, a četvrta objedinjuje sve prethodno i u prvi plan stavlja druge ljude, one na koje se ugledamo i one kojima se obraćamo. Naravno, sve ove celine su tesno povezane.

Ovaj ciklus radionica osmišljen je intenzivan kurs za koji će vam biti potrebna koncentracija i spremnost da upijete znanje koje će vam biti predočeno.

Untitled design

Kome je namenjena ova radionica?

→ Onima koji imaju ideju da pokrenu svoj blog, a ne znaju kako
→ Onima koji imaju želju da pokrenu svoj blog, a ne znaju na koju temu
→ Onima koji već imaju svoj blog i žele da unaprede svoje blogovanje
→ Onima koji imaju mnogo pisanog materijala koji bi da pretoče u digitalnu formu
→ Onima koji žele da unaprede svoje poslovanje kroz pisani sadržaj

Untitled design

Između ostalog, naučićete kako da:

✓ Prepoznate sopstvene vrednosti i uskladite se sa njima
✓ Pronađete svoj Ikigai
✓ Definišete misiju i viziju
✓ Razumete osnove brendinga i bloginga
✓ Odaberete idealnu opciju za monetizaciju svog bloga
✓ Definišete ciljeve, napravite planove i odaberete akcije
✓ Osmislite strukturu svog bloga i napravite nalog
✓ Osmislite vizuelni i konceptualni identitet bloga
✓ Prepoznate idealnog čitaoca sadržaja koji kreirate
✓ Osmislite način na koji želite baš toj osobi da se obratite
✓ Promovišete svoj blog
✓ Uskladite formu i sadržaj blogerskog teksta

Untitled design

Očekuje vas:

✓ 12 sati intenzivnih radionica

✓ Rad u maloj grupi

✓ Kompletan radioničarski materijal i osveženje

✓  Poklončići

✓ Odlična atmosfera u predivnom prostoru zrenjaninskog Centra za razvoj socijalnih veština

Untitled design

KAD // GDE // KAKO

KAD?

Radionice će se održati u sledećim terminima:

21.4.2018. Prvi dan, lekcije 1-6
🕔 17:00 do 20:00
22.4.2018. Drugi dan, lekcije 6-12
🕔 17:00 do 20:00
28.4.2018. Treći dan, lekcije 12-18
🕔 17:00 do 20:00
29.4.2018. Četvrti dan, lekcije 18-24
🕔 17:00 do 20:00

GDE? 

Centar za razvoj savremenih veština, Pupinova 21, Zrenjanin

KAKO?

Putem prijavnog formulara (klinki na sličicu ispod).

prijava na radionicu

Untitled design

„INVESTIRANJE U ZNANJE VIŠESTRUKO SE ISPLATI“

Ono što je Bendžamin Frenklin hteo reći ovom tvrdnjom, jeste da se na duže staze uvek najviše isplati ulagati u sebe. Jedan od najboljih načina ulaganja u sebe jeste upravo ulaganje u sopstveno znanje. Ovo mogu da vam potvrdim ličnim iskustvom – svaki dinar (evro i dolar) koji sam uložila u formalnu i neformalnu edukaciju, obuke, seminare, knjige, i slično, uvek se (i višestruko) vratio.

Onog momenta kada sam postala svesna ove činjenice, postalo mi je daleko lakše da naplaćujem i svoje radionice. U ovom trenutku, ono što vi vidite jeste jedna stranica na mom blogu. Ono što vi ne vidite, jesu sati, dani, nedelje, meseci i godine mog rada i truda koje su rezultirale ovim programom.

Ponekad zaista nemamo u datom trenutku novca za nešto što nam je važno. Nisam ni ja. Ali i tad, kad nisam imala dovoljno novca, ja sam ulagala svoje vreme. Kad nisam imala vremena, ja sam noću učila. Izgovora uvek ima u neograničenim količinama. Ono čega nam manjka, jeste odluka – da konačno, već jednom, najzad, želimo da preuzmemo sopstveni život u još sopstvenije ruke i da istom damo smisao i svrhu. Ne kažem da je ono što je tebi baš neophodno ovaj program radionica, ali ako si do ove rečenice pročitao/la ono što je prethodno napisano, verovatno da si ovde sa razlogom.

Vrednost ovih radionica je neprocenjiva. Vrednost svako stečenog znanja zavisi od onoga što mi sa tim znanjem uradimo. Za učešće na radionicama potrebno je izdvojiti investiciju od 3500 dinara i možete se prijaviti do 20.4.

prijava na radionicu

 

Detaljnije informacije dobićete u mejlu, nakon prijave, a ukoliko imate bilo kakva pitanja, nedoumice i slično, pošaljite ih koristeći sledeći formular:

 

Untitled design


kako napraviti blog sonja antonicProgram je priredila Sonja Antonić, master filozof, predavač, copywriter i dugogodišnja urednica i autorka bloga „Sofia Movens“.

Osim blogerskih, iza sebe ima i veći broj akademskih i naučnih radova, ali i marketinških tekstova koje piše za klijente, mahom na engleskom jeziku.

Do sada je održala više od trideset „Sofia Movens“ radionica, u okviru višenedeljnih ciklusa i pojedinačnih susreta, u Zrenjaninu i Beogradu.

Više informacija potražite na LinkedIn profilu i odeljku Biografija, na sajtu sofiamovens.com

 

 

 

Advertisements