Napravi korak, Univerzum će dva

Nemam ništa protiv udobnog, mirnog, stabilnog, sigurnog i pouzdanog. Nemam ništa ni protiv dosadnog. Nisam baš neki fan strahova, doduše, ali neke i dan danas gajim, uredno. Ipak, iz iskustva i iz literature znam da se sloboda krije izvan granica straha, a putovanje uvek u sebi nosi i nekakvo (s)uočavanje. Sa drugim i drugačijim, novim i stranim, ali i sa starim, sa sobom. Ja tako razumevam i život, kao putovanje od udobnog ka udobnijem, samo što usput ponekad moraš da malo i da se zgužvaš, ukočiš, slatko umoriš.

Naša vikend-eksurzija do prijatelja u Budimpešti je prošla maestralno, samo ja nisam od onih blogera što će baš sve da strpaju u tekst za javnost, mogu da vam pričam o turobnostima duše i da vam pobrojim sve dlakama prekrivene oblasti na telu, ali neki momenti su previše intimni i neprepričljivi. Možda vas počastim još kojom fotkom u sledećem broju Sofia Movens magazina (septembarski pronađite ovde)

totem mahovina.jpg

Zašto kažeš mahovina, a misliš na mene? 🙂 Najmanje interesantan detalj iz budimpeštanskog „Tropicaruim“-a, ali meni svakako najdraži

Prošlog vikenda dogodio se Ritrit, a ja još uvek sabiram utiske. U međuvremenu se svašta rodilo iz tog jednog susreta, i sigurna sam da ćete o tome tek čitati. Još je važnije da sam u celom to ludilu od gužve uspela da snimim i objavim video, jer mi je strašno važno da budem dosledna i istrajna. Nisam se pošteno ni odmorila, a usledilo je još jedno „bacanje u vatru“, s obzirom da smo prvi put išli na neko malo duže putovanje s Naumom, kolima. I to „krštenje“ je više bilo vetrovito, nego što je bilo vatrovito, sve u svemu bilo je sjajno. Po povratku u ono poznato, koje mi sad deluje drugačije, dočekalo me je još nekoliko mejlova i poruka na društvenim mrežama, sa dobrim vestima i mislim da sam naslutila „pattern“, objašnjenje sledi u nastavku ovog teksta.

 

Ja vama ne mogu da opišem kolika je meni bila frka od tog Ritrita i koliko sam samu sebe sabotirala usput. No, po prvi put sam zaista rešila da ću zaista da uradim nešto što sam rekla da ću da uradim i da ću zaista dati najbolje od sebe. Danas, starija sam samo nedelju dana i nisam puno porasla u ovom objektivnom prostor-vremenu, ali u nekom univerzalnom smislu moj rast se meri svetlosnim godinama. A nisam ništa posebno veliko uradila, možda samo malkice izašla iz udobnog, poznatog, sigurnog… Hoću da kažem da ne moraš nešto epohalno da uradiš, da bi primetio promenu na bolje. Važi i u obrnutom smeru…

Ja sam uradila taj neki jedan korak, polusmotano, a Univerzum me je podigao i napravio dva. Ne mogu sad baš da vam otkrijem o čemu je reč, ali mesi se nešto mnogo dobro iz kuhinjskih vrata. Kad kažem Univerzum, ja zapravo pod tim mislim na univerzalni um, na mrežu ljudi sa kojima se na neki način dodirujemo u metafizičkom, a i fizičkom smislu. Svi mi nešto radimo u ovom svetu i posmatramo druge ljude kako nešto rade, i ponekad prepoznamo delove sebe u tim drugima, ili u onom što rade. I baš kao kad nekome dragom krenete u susret, desi se da taj neko onda još više ubrza korak ka vama. Uglavnom usledi zagrljaj. (Verice, znam da čitaš <3)

majka zemlja

Majka Zemlja

Idite u svet, budite najbolja verzija sebe, čak i kada vam je frka, i tražite u drugima delove sebe. Svakako to i nisu neki naši fizički delovi, već univerzalne ideje koje smo osvestili, koje nas povezuju.

I za kraj ovog ponedeljkovog teksta, hoću da vam kažem još nešto: ne morate sami. Ma ne možete sami, jer nismo mi jedinke za sebe, ma koliko se svet činio takvim kad zatvorimo vrata svojih stanova, soba, kuhinja, kancelatija. Ako ne vidite baš najbolje, onda samo izađite na svetlo, pojavite se, budite viđeni. Postoji pleme koje te traži, baš takvo biće, kakvo ti jesi.

Sonja, Blogerka Koja Sedi

Budapest

Viszontlátásra!

Fotografije: Sonja Antonić

Advertisements

4 thoughts on “Napravi korak, Univerzum će dva

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.