Kad stvarnost zaliči na bajku…

U blizini Zrenjanina nalazi se jedan predivan dvorac, Kaštel, za koji se tvrdi da je to mesto gde bajke postaju stvarnost. Sofia Movens blog je mesto gde se uglavnom tvrdi da i stvarnost može postati bajka, a kad se ta dva spoje, onda se dobiju stvarna bajka i bajkovita stvarnost.

Znate da već neko vreme najavljujem Sofia Movens Banatski Lajfstajl Ritrit. E, pa došlo je vreme da ovu bajkovitu zamisao sprovedemo u delo, vi i ja zajedno, u predivnom prostoru samog Kaštela i okoline koja je možda za nijansu lepša od samog dvorca, samo zato što je priroda.

ecka_ritrit_sofiamovens_1ecka_ritrit_sofiamovens_6ecka_ritrit_sofiamovens_3

Maštam ja već dugo o svemu ovome, maštam i posmatram kako se kockice slažu i kako zaista, ali zaista, uz neverovatnu predanost, fokusiranost i istrajnost, stvarnost može postati bajka. Posmatram i prepreke, koje se sporadično pojavljuju da ispitaju i učvrste namerenost i istrajnost.

Banatski Sofia Movens Lajfstajl Ritrit zamišljen je kao jednodnevna odmor-radionica, ali je i daleko više od toga. Zamišljen je kao prostor-vreme u koje dođeš, uđeš i zauvek promenjen iz njega izađeš, poboljšan, odmoren, obnovljen. Da, očekuju vas četiri sata intenzivnog rada, pauza za ručak, i filozofska šetnja kroz park, ali očekuje vas mnogo više od toga. Svaki ritrit podrazumeva izmeštanje iz svakodnevnog ambijenta, zarad posvećenosti i bolje koncentracije pa tako i ovaj naš, banatski. Samo, baš zato što je banatski, ovaj kratki predah donosi i banatske vrednosti, poput jednostavnosti i skromnosti, ali i hedonizma, izobilja i duboke metafizičke zamišljenosti i prepuštenosti. Želim da obogatim vaš život novim uvidima, zasnovanim na banatskim temeljima, na principu zahvalnosti i cenjenja onog što nam je dato. Ne moraš pobeći na treći kontinent da bi pronašao mir. Ne moraš uopšte pobeći, naprotiv. Ponekad je za mir potrebno da ostaneš, tu gde jesi, najbolje u sebi samom.

Ipak, mnogo je lakše stići do sebe u nekom posebnom ambijentu, sa posebnim ljudima koji imaju slične stavove i čiste namere, kao i ti. Uz moju podršku, dobro osmišljen program radionica i veoma mali broj sličnih, a ipak posebnih i različitih ljudi, ovaj Ritrit može postati i prekretnica u tvom životu. Mesto i momenat u kojem konačno i čvrsto odlučuješ da živiš život dostojan najbolje verzije sebe, mesto i momenat gde novi uvidi donose i nove zamisli i želje. A želje se ostvaruju, zar ne?

ecka_ritrit_sofiamovens_4

Ovaj Sofia Movens Banatski Lajfstajl Ritrit podrazumeva i jednu filozofsku šetnju kroz park, jer bez šetnje nema ni zdravog ni bistrog uma. Šetnja ima terapeutski učinak, ona je meditativno stanje susreta sebe sa samim sobom, a za pažljivije, ona je i mesto susreta sa drugim živim bićima u raznim pojavnim formama.

ecka_ritrit_sofiamovens_5

Ukoliko očekuješ kokosove orahe, koktele i palme, jogu i mantre ovaj ritrit nije za tebe (što ne znači da u budućnosti neću organizovati i jedan takav). Ovo je banatski ritrit i možeš da očekuješ banatske oraJe, kotlete i borove, šetnju i razgovor. Možeš da očekuješ i neke neočekivane stvari, ali ne mogu ti reći koje su, da ne pokvarim bajkovitost.

Dakle, ukoliko i ti želiš da provedeš jedan divan dan u društvu sa divnim ljudima, u predivnoj atmosferi banatskog dvorca „Kaštel“, u Ečkoj, a da pritom naučiš nešto o sebi, Banatu i jednom drugačijem načinu življenja – prijavi se! I to odmah, jer je broj mesta zaista ograničen. Ritrit se održava 16.9., u periodu od 11h do 17h časova.

Ukoliko:

 • Pre svega želiš da saznaš kako izgleda banatski lajfstajl i da istim obogatiš sopstveni život
 • Želiš da pronađeš mir, a da pritom ne promeniš okolnosti
 • Želiš da promeniš životne okolnosti, a ne izgubiš mir
 • Te zanima veza između zemlje i neba i izobilje koje se događa u međuprostoru i međuvremenu
 • Želiš da budeš deo grupe koja sa radošću radi na sebi
 • Imaš potrebu da poboljšaš neku oblast sopstvenog života
 • Voliš Banat i želiš da saznaš metafizičke tajne ovog prostora
 • Si čitao/la Sofia Movens tekstove iz banatske serije, i dopali su ti se
 • Si do sada bio/la na nekoj od Sofia Movens radionica, a i ako nisi

prijavi se odmah!

 

Očekuje te:

 • 2 puta po 2 sata intenzivnog rada u maloj grupi, prema jedinstvenim Sofia Movens metodama, pojačanim Zen Banatizmom® i drugim zanimljivim banatskim pojmovima i principima
 • Ručak u predivnoj atmosferi ečanskog dvorca i osveženja tokom radionica
 • Filozofska šetnja kroz park u kompleksu dvorca
 • Svi neophodni radioničarski materijali
 • Pažljivo odabrani pokloni
 • 20% popusta na jesenji Sofia Movens ciklus radionica
 • 20% popusta na Sofia Movens „Vižn Bord“ radionicu
 • Mogućnost organizovanog prevoza iz Zrenjanina

 

Znaš, jedan od principa koje ćeš naučiti na ovom Ritritu jeste i princip setve i žetve, pa posmatraj ovu investiciju kao ulaganje semena u nečiju bajku. A kako seješ, takvu ćeš i žetvu imati. Bajkovitu, veruj mi.

Detalje oko načina plaćanja dobijaš u mejlu, nakon prijavljivanja. Prijavu možeš poslati do kraja dana 12.9.2017. i sve što treba da uradiš jeste da popuniš sledeći formular:

 

ecka_ritrit_sofiamovens_6ecka_ritrit_sofiamovens_7ecka_ritrit_sofiamovens_8ecka_ritrit_sofiamovens_9ecka_ritrit_sofiamovens_11

Fotografije: Sonja Antonić

Advertisements

4 thoughts on “Kad stvarnost zaliči na bajku…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.