Da li spreman/na da promeniš svoj život?

Ako želiš da ti se dogodi neki drugačiji život, onda i ti moraš postati neko nov, ili barem određene stvari raditi na drugačiji način. Stare navike teško da mogu doneti nove rezultate.

Dugo sam u svom životu očekivala da se okolnosti promene, sedela i čekala te promene. Sedela i čekala. Menjala su se godišnja doba, u mom životu skoro ništa. A onda, onda sam shvatila da i nije do tih spoljašnjih okolnosti, već do mene, a kad je već do mene, rešila sam da uradim sve ono za šta mi se ukaže prilika.

Ponekad bih sedela, čitajući literaturu, ponekad bih sedela putujući desetine i stotine kilometara do radnog mesta. Ponekad bih odbegla glavom bez obzira, pa bi me stari problem dočekao na novom mestu.

U međuvremenu stekla sam svašta, veštine, znanja, diplome, sertifikate, ali pre svega nove mentore i nove prijatelje. Stekla sam i materijalna dobra, od nekih dugo željenih sitnica, do alata za posao o kojem sam sanjala. Nešto sam stekla sama, nešto su mi dali dragi ljudi, a neke stvari su pale s neba, ni sad ne mogu da objasnim fantastične životne okolnosti i momente poklapanja. Ipak, kada sam spoznala istinsku radost davanja drugima, tada se moj život drastično promenio.

I evo tu sam gde sam, prvi put baš tamo gde želim da budem, svesna da sam istovremeno i tek na početku stizanja u nešto novo. Ipak, u jedinstvenoj sam životnoj prilici da svoja znanja, veštine i iskustva podelim sa drugima, na najbolji način koji umem, kroz obraćanje, nije važno u kojoj formi, a ima me svuda, ovde na blogu, na Youtube-u, uskoro i na radionicama.

Znaš, ja nisam bila spremna da promenim svoj život, mene je muka naterala. Kada su mi se dogodili panični napadi, to je bio prvi put da niko nije umeo da odgovori na moja pitanja. A imala sam samo dva: „Zašto mi se ovo događa?“ i „Kako da mi se ovo više ne događa?“ 🙂 Danas znam da mi se sve to dogodilo da bih se bavila ovim čime se bavim, a dok sam stizala do odgovora na ono Kako?, rađale su se neke nove ideje u meni, ideje koje želim da podelim sa drugima, sa tobom. Znaš kad prestanu da ti se događaju neke loše stvari u životu? Kada počneš da radiš neke nove i dobre.

Većinu stvari nesebično delim, tekstovi su besplatni, video sadržaj takođe. Ipak, moj životni san je da živim od onoga što najbolje umem da radim, a to sam oblikovala u Sofia Movens radionice. U njima sam ja baš onakva kakva jesam, i u njima možeš biti i ti, baš takav kakav, ili kakva si. I neću ti ja promeniti život, promenićeš ga sam, ili sama, ti, ali samo ako se baš jako potrudiš. A ja, ja ću ti reći sve što znam i provešću te kroz jedan jako zanimljiv proces. Steći ćeš nove veštine, nove uvide i nova saznanja, koja ćeš dalje primenjivati sam. I ja sam veštine, uvide i znanja sticala u radu sa drugim ljudima.

Potrudiću se da napišem još jedan detaljan tekst o novim Sofia Movens radionicama, možda već danas (ne volim da odlažem bitne stvari za sutra). Za sad ću ti samo reći da počinju u nedelju, 26.3. u 10:00, traju do 12:00, i održavaće se nedeljom, u Zrenjaninu, za sad. Biće ih devet, svaka je za sebe, ali su i povezane. Nećeš ništa izgubiti ako se na nekoj ne pojaviš, ali ćeš najviše dobiti ako dođeš na svaku od njih. A kad se još malo usudim da izađem izvan sopstvene zone komfora, vidimo se i u Beogradu i Novom Sadu, verovatno u malo drugačijem konceptu.

Znaš, da bi se upustio izvan zone komfora moraš imati poverenje da će i izvan nje sve biti okej, i da ćeš se snaći baš kao da ti nije prvi put. Zato, na prvoj Sofia Movens radionici ćemo učiti kako da steknemo poverenje u taj svet iza granice poznatog, ušuškanog i prijatnog, potpuno bezbedni.

I,da, radionice imaju svoju vrednost, one vrede 799 dinara po osobi i po radionici. Verovatno ćeš mi dati 800 dinara, a dinar koji ćeš kao kusur dobiti prosledi dalje, nekom nepoznatom, na ulici. 🙂

Ja živim svoj život najbolje što znam, a ti?
Sonja

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.