Majka je rođena

Lagala bih kad bih vam rekla da nisam onomad maštala da se kojekude pojavim i budem zvezda večeri. Al’ te neke udadbe, ženidbe, porođaji i selidbe, to nešto nikad nije bio moj fazon. Dobro, selidbe jesu. Kad kreneš putem promene, onda te te promene vode tamo gde si hteo, ali i tamo gde nisi ni znao da si hteo. Da ideš. Da budeš.

Ja sam samo htela da malo bolje organizujem svoj prostor i vreme, da napravim malo mesta za neke nove momente u životu. Ko je mogao znati da u stvari samo pravim mesta za jedno novo živo biće koje će na svet stići par meseci kasnije. I ne mislim na onih devet, koliko je rastao i porastao do svojih 4660 grama i onda skontao da mu mojih 156 cm više nisu dovoljni pa odlučio da raste i izvan mene, za promenu. Dakle, ne mislim na tih devet meseci, nego na onih par pre nego što je uopšte nastao. O tih par meseci ste i ovde mogli koješta da pročitate. Kako sam čistila sve oko sebe i u sebi, kako sam razmeštala i premeštala, ustajala, legala, pisala i čitala. Pomalo i skitala, ali ne previše daleko, iz straha da opet ne pobegnem od sebe. I da znate tih par meseci je kod mene trajalo godinama. I traje još.

I kad sam sve, dobro skoro sve, sklonila i oprala, ostadoh samo ja, očišćena i ogoljena. Bio je tu negde i Paja, al’ da vam ne objašnjavam sad kako i šta, znate već da rode ne donose decu. 😀

konac

#protivuuroka

Majka je rođena.

Nemojte da mislite da sad neće biti pisanja, jer je majka rođena. Priznajem, jeste to specifična životna uloga, ali ni blizu onih horor priča u kojima vaš život umire jer vam se dete rodilo. Umire i moj i vaš život svakako, zato mojne da krivimo decu. Zapravo, ja ovih dana uglavnom vodim unutrašnji dijalog o svemu što mi se događa, a taj dijalog jedva čeka da bude zapisan. Samo kad i u kojoj formi, to još ne znamo…

Pošto sam nekoliko puta fejlovala (ne zamerite na englizmu i drugim izmišljenim rečima) da definišem šta to Sofia Movens jeste, možda je najbolje da konačno priznam da sam to ta neka ja. A kako ta neka i sve ostale u meni prolaze kroz promenu, izvesno je i da će blog proći kroz nekakvu promenu i doživeti remodelovanje.

 

I eto, majka je rođena. Majka je prisutna, da se izrazim jezikom Marine Ab.

I možda je blogerka dosta dugo bila odsutna, ali stižemo uskoro sve moje samoproklamovane dijagnoze i ja da vam pišemo o svemu i svačemu. Evo, već u sledećem tekstu saznaćete zašto ja uopšte pišem, tj. ne to, to ni bog ne zna, nego zašto ja uopšte javno objavljujem to što napišem.

Ah, da, za kraj još nešto. Nedavno sam gledala jedan video zapis predavanja sa Ted konferencije. Tema beše minimalizam, predavanje fenomenalno, a predavačica dobrano trudna. Sve to zajedno bilo mi je simpatično i prepoznatljivo, ali kraj predavanja me je zamislio. Pričala je o tome da su ona i suprug poprilični minimalisti, ali da se nikad ne zna da li će njihovo maleno biće postati horder (sakupljač stvari). No, to i nije poenta nego je poenta njena poslednja rečenica koja kaže da se Učitelj pojavljuje kada je Učenik spreman. I, eto, tako jedan klip sa jutjuba dao mi je odgovor zašto smo detetu dali ime Naum (učitelj, prim.aut.)

 

Učenica.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.