O zagrljajima i pismima.

Trebao mi je jedan zagrljaj danas. Ne iz nekog posebnog razloga, nego eto tako… To sa zagrljajima vam je isto kao i sa čokoladnim mafinima – uvek može jedan.

Ipak, ako bih trebala da odaberem jednu stvar koju više volim od zagrljaja, to bi definitivno bila pisma! Kratka, dugačka, ljubavna ili poslovna, pisma su predivna. U kovertama manje ili više zvaničnim, sa markicama domaćim i stranim, pisma su najbolji izum sedamnaestog veka. Hej, ja se obradujem i kad dobijem račun u koverti.

A, danas, danas mi je na kućnu adresu stigao zagrljaj u koverti i to ne jedan, nego tri. Zapravo u koverti sa poštanskom bio je još jedan paketić sa posebnom markicom, markicom jednog interesantnog projekta iza kojeg stoje barem dvoje sjajnih ljudi, jedna Verica i jedan Filip. Filipa poznajem malo duže, ali Vericu ipak poznajem malo bolje, a danas sam se zvanično upoznala i sa njihovim projektom. HUG MORE projektom.

Ne znam za vas, ali ja ponekad zagrlim nešto što dobijem, onako detinje, od radosti.

Ne znam za vas, ali ja ponekad zagrlim ono što dobijem u koverti, onako detinje, od radosti.

A u pošiljci kratko pisamce sa toplim rečima i tri predivna ornamenta, komplet dizjanirana i proizvedena u Srbiji.

Prvo što vam padne na pamet u ovakoj situaciji jeste da nekog ili nešto zagrlite. Odmah. Jako. Bašbaš

Prvo što vam padne na pamet kad vidite to HUG MORE jeste da nekog ili nešto zagrlite. Odmah. Jako. Bašbaš

Grljenje je i osnovna ideja ovog projekta koji za sada nudi nekoliko handmade proizvoda sa HUG MORE porukom. Idejni tvorci ovog brenda tvrde da jedan zagrljaj može promeniti tok dana, a ja tvrdim da su i oni sami izgleda toliko iskreno pristupili celoj stvari da se dobra energija oseća i kroz stvarčice koje proizvode.

Mene oko ovih zimskih praznika uvek uhvati neka radost-tuga, neka topla seta i sva se raspilavim. Kad samo pomislim na Božićne filmove i kolačiće, pomorandže i mandarine, na čajeve i vreo kakao ja poželim da zima traje cele godine, ne samo oko Božića. Doduše, u ovim našim banatskim krajevima zima ume ozbiljno da me shvati pa sneg nekad padne i u maju.

Bilo kako bilo, imam dve ideje za vas. Prva je da podržimo HUG MORE projekat i da počnemo masovno da se grlimo na ulicama, u kancelarijama, u našim divnim domovima, da grlimo one koje dobro poznajemo i da grlimo one koje ne poznajemo, ali nam se učini da bi im zagrljaj baš značio. Da zagrlimo sebe, dok niko ne gleda. Da zagrlimo one koje niko ne grli, dok svi gledaju.

A druga stvar je da tokom praznika ove zime pošaljemo brdo pisama, onima koje volimo, onima kojima nismo rekli nešto važno, onima kojima možda niko nije pisao sto godina. Ne moraju to biti kakva remek dela, ponekad je dovoljna rečenica da ti ulepša dan, veče, mesec i godinu.

Grlite se više ovog Božića

Grlite se više ovog Božića

HUG MORE

Sonja

Advertisements

One thought on “O zagrljajima i pismima.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.