Sve što ste želeli da znate o Sofia Movens radionicama

Biće ovo vruća jesen. Smislila sam svašta, tj razne ideje su doprle do mene, ja sam samo bila otvorena za njih. Videćemo šta će sve uspeti da se ostvari od zamišljenog, ali meni je već zabavno i radujem se i samo kad posmislim na sve to.

No, ono što vam najavljujem danima jesu Sofia Movens radionice. Trebale su početi ove subote, ali sam prinuđena da ih odložim za 10. oktobar, i to je u redu. Zapravo nisam ni prinuđena da ih odložim, jednostavno sam odabrala da to učinim i zahvalna sam što je tako. Znam da vas veoma zanima šta su uopšte Sofia Movens radionice, kome su namenjene, koliko će trajati i kojih ćemo se sve tema dotaći.

Ovaj ciklus radionica je u potpunosti inspirisan tekstom iz serijala „#21“ sa ovog bloga, ali je ujedno i rezultat mog rada u prethodnih desetak godina. A u ovih desetak godina ja sam formalno zavšrila studije filozofije po starom, a po novom programu i master studije, prošla kroz obuku kreativnog dramskog procesa, prošla kroz nekoliko obuka na raznim državnim i privatnim institucijama (uključujući i UNESCOV „Ethics Teachers Training Course“ pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti), objavila nekoliko stručnih, filozofskih i bioetičkih tekstova i dobila i nagradu za najbolji master rad u državi, prošle godine. U međuvremenu sam dane i sate provodila radeći na sebi, što zbog muke koja me je naterala, što zbog želje koja me je inspirisala. Muka koja me je naterala jeste anksioznost i u planu mi je da održim posebne radionice na tu temu, verovatno sledeće godine, a želja koja je u mom životu uvek prisutna je želja da svoj život živim najbolje što mogu, na korist sebi i drugima. I da rastem.

U tih deset godina ja sam od pomalo nesigurne, anksiozne i nesnađene studentkinje izrasla u jedno odraslo, radosno i svesno biće koje zna šta želi i ka tome stremi. Nisam popila svu pamet ovog sveta, niti mi je to ikada bila namera. Moja namera je da živim jedan radostan i ispunjen život i da druge inspirišem i motivišem da čine isto. Ukoliko to žele, naravno. Nemam nameru da menjam ovaj svet na bolje, barem ne u celosti, ali činim sve što mogu da pomognem sebi i drugima da makar neke njegove delove učine vedrijim, svetlijim i boljim.

Tako shvatite i Sofia Movens radionice, one su tu da vam pomognu da malo bolje shvatite šta je ono što vi želite za sebe i druge u ovom svetu i tu su da vam pruže neke konkretne mehanizme i veštine koji će vam u tome pomoći. Pored toga što ćete možda bolje razumeti sebe i svoju svrhu u ovom svetu, naučićete i kako da od tog razumevanja stignete do neke konkretne akcije, odnosno samog ostvarenja željenog.

Život nam je dat, takav kakav jeste, na nama je da ga proživimo najbolje što umemo. Ne mogu da tvrdim da će vam život postati bolji nakon što prođete kroz ovih dvanaest radionica, ali ćemo zajedničkim snagama učiniti ono što je u našoj moći da se poboljša. Sofia Movens radionice su namenjene svakome ko želi da ono što već živi i ima poboljša, ili da pak stigne do onoga što želi. Svaka od ovih dvanaest radionica osmišljena je kao deo celine koja za cilj ima da vas približi nekom vašem cilju, tj onome čemu težite. Ove radionice i jesu i nisu tematski određene, odnosno bez obzira šta je ono što želite da postignete, one vam mogu pomoći u tome. Naravno, ja uvek pretpostavljam da je ono što želite da postignete neko dobro pa imajte u vidu da ćemo se baviti samo dobrim i zdravim stvarima. Teme kojima ćete se vi baviti su vaša stvar, a radionice su tu samo da vam pokažu koji su to (provereni) mehanizmi koji vam mogu pomoći da željeno ostvarite. Tematski program radionica potražite na ovoj sličici:

 

Tematski program radionica

Tematski program radionica

Dvanaest radionica ćemo pokušati da smestimo u jedanaest vikenada, tj subota, što znači da ćemo neke od ovih radionica spojiti u jednu. Prostor u kojem će se radionice održavati jeste čitaonica mesne zajednice „Veljko Vlahović“ na Bagljašu, u Zrenjaninu i za sada je predviđeno vreme sastajanja u 15:30, a o svim promenama bićete obavešteni. Svaka od radionica traje sat vremena. Materijal za radionice je obezbeđen, a očekuje vas i po koje dobro iznenađenje.

Moj san je da pišem inspirativne tekstove i knjige i da držim inspirativne i motivacione radionice i da od toga živim. Želim da vam pomognem da ostvarite vaše male i velike snove i to pre svega činim svojim primerom. Volela bih da i vi, tj Ti budeš deo moje priče i da učestvuješ u ostvarenju mojih snova.

Pohađanje ovih radionica košta 3.000 dinara, ukupno za svih dvanaest radionica, i može se platiti u dve rate. Ukoliko želiš da budeš deo jedne dobre priče i ukoliko veruješ u snove i pre nego što se ostvare, onda pošalji prijavu na mejl sonja.antonic@gmail.com . Prijava ne treba mnogo toga da sadrži, najvažnija stvar je tvoja želja da budeš deo ovde priče, a ostalo se uglavnom uredi samo.

Vreme je da promeniš život na bolje,
Sonja

Advertisements

One thought on “Sve što ste želeli da znate o Sofia Movens radionicama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.